myspace backgrounds
Myspace Backgrounds

Δευτέρα 24 Μαΐου 2010

Οδηγίες χρήσεως:Διάβασε προσεκτικά

Όταν αποφασίζεις να γράφεις σε blog,αυτομάτως το μυαλό σου μπαίνει σε μια διαδικασία του
1)Ποιός λόγος ύπαρξής του και
2)τί θεματολογία θα αφορά.

Είχα αναφέρει και παλαιότερα πως blogs διάβαζα καιρό πριν αποκτήσω το δικό μου.Η όλη λογική μου άρεσε,νόμιζα πως μου ταίριαζε,μιας και μ'αρέσει να αναλύω γράφοντας και είπα να το δοκιμάσω,χωρίς πολλή σκέψη.
Όταν έχεις λύσει τα υπαρξιακά του blog σου και περνάς στη θεματολογία,ποτέ μα ποτέ δεν πέφτεις μέσα στις προβλέψεις σου.Δεν μπορείς να πεις <<Θα αρκεστώ σε αυτά που βλέπω γύρω μου>>,χωρίς να βάλεις μέσα κάτι το προσωπικό.Και αυτή είναι και η μαγεία της γραφής.Μπορείς να ξεκινήσεις από μια σκοτωμένη κατσαρίδα που είδες στο μπάνιο και να καταλήξεις στο πόσο πολύ σε πόνεσε ο χωρισμός σου με τον τάδε πριν 42 χρόνια.Η θεματολογία είναι ευέλικτη.Και φυσικά άμεσα επηρεασμένη με τη ψυχολογία μου.Αν είμαι στα πάνω μου,μπορώ να σου βρω ρομαντισμό ακόμη και στο dvd της Ντούβλη,αν είμαι στα κάτω μου δεν τον βρίσκω ούτε στο πιο δακρύβρεχτο ρομάντζο.
Αυτό δεν μου έσκασε ξαφνικά στο κεφάλι,απλώς παρατηρούσα τα θέματα των αναρτήσεων και διέκρινα μια σύγχυση μεταξύ τους,που μπορεί να φαίνεται αστεία,αλλά,αν μη τι άλλο,είναι αληθινή.
Δεν φοβάμαι να γράψω κάτι το προσωπικό,φοβούμενη μη δείξω λίγο εαυτό και
δεν φοβάμαι να γράψω κάτι το αστείο,φοβούμενη μη χάσω τη σοβαρότητά μου στα μάτια σου.
Άσε που-μεταξύ μας-αυτούς που ψάχνουν μόνο σοβαρότητες-τους βαριέμαι οικτρά!
Γράφω με ό,τι ζω και νιώθω.
Αν αρχίσω και επηρεάζω τη σκέψη μου με το τι αρέσει ή πώς πρέπει να το παρουσιάσω για να αρέσει,πολύ απλά στην ερώτηση <<Είστε σίγουροι ότι θέλετε να διαγράψετε το ιστολόγιο;>>Θα απαντήσω ΝΑΙ.

Όταν αποφασίζεις να γράψεις σε blog,πρέπει να λάβεις υπόψην σου δύο βασικές παραμέτρους:
1)Ό,τι γράφεις είναι προσβάσιμο στον καθένα και 
2)τα σχόλια

Προσωπικά,με το να γράφω σε blog  σκέψεις και οπτικές μου δεν νιώθω οτι εκτίθεμαι.Είναι ένα ανώνυμο ηλεκτρονικό ημερολόγιο,που τα όρια του τι γράφεις,τα ορίζεις εσύ.Είναι προσβάσιμο στο καθένα,αλλά δεν πληρώνεις και είσοδο.Όποτε,αν βρίσκεις βαρετά αυτά που γράφω ή αν σε πιάνει  αλλεργία από τις πεταλούδες μου,υπάρχει και το κόκκινο κουτάκι πάνω δέξια,δεν δαγκώνει!
Μη κάνεις το λάθος και  δώσεις τη διεύθυνση του blog σου σε ανθρώπους που βρίσκονται προσωρινά στη ζωή σου, γιατί:
1)θα κατευθύνεται-επηρεάζεται η σκέψη σου
2)θα παρερμηνεύουν και
3)θα χαθεί ο αυθορμητισμός σου στα γραπτά σου.
Αν το έκανες ήδη,απλώς βγάλ'το απ΄το μαυλό σου,σαν να μην έγινε ποτέ.
Σχόλια.Από τη στιγμή που έχεις επιλέξει να υπάρχουν,θα υπάρχουν.Εγώ τα θέλω.Κι ας είναι αντιφατικά με τα δικά μου.Δεν φοβάμαι να δω ένα αρνητικό σχόλιο,όπως και δεν φοβάμαι να κάνω κι εγώ ένα.Δείχνει ειλικρίνεια και σε κάνει να συνειδητοποιείς ότι κάποιος ζόρισε το μυαλό του με ένα δικό σου θέμα.Κι αυτό εμένα μόνο χαρά μου προκαλεί.
Αν με ενοχλούσε κάτι,αυτό θα ήταν κάτι το κακοπροαίρετο,που ακόμη δεν το έχω νιώσει.Και αυτό μόνο από κάποιον που ήρθε κοντά μου,όσο κοντά μπορεί να έρθει.Από άγνωστους ανθρώπους,με άγνωστα κίνητρα προθέσεις,πολύ απλά δεν νιώθω τίποτα.Είμαι που είμαι με τους γύρω μου παρεξηγησιάρα,να είμαι κι εδώ;Ε,δεν λέει!

Δεν ψάχνω φίλους μέσα από το blogging,δεν είναι αυτός ο λόγος που είμαι εδώ!(Αν βρεθούν,δεν θα τους κλείσω τη πόρτα)!Δεν γράφω πράγματα για να φαίνομαι αρεστή,δεν έχω τέτοιες ανάγκες!
Χαίρομαι που έχω βρει ανθρώπους ,εδώ μέσα, που εκπέμπουμε στα ίδια μήκη,που τους συμπαθώ,τους εκτιμώ και τους σέβομαι!
Η πραγματική ζωή είναι έξω!



8 σχόλια:

Unknown είπε...

Είναι ωραίο όταν μιλάνε μόνο οι ψυχές.
Καλησπέρα!!!

D.Angel είπε...

Συγχαρητήρια κοριτσάκι
Με τις διακοπές ξελαμπίκαρε
το μυαλό σου νομίζω!Χα χα χα
:ρ Xα χα χα χα χα
Πες κι άλλα, μ αρέσει!
Φιλιά πολλά και καλή εβδομάδααααααα

Ρίκη Ματαλλιωτάκη είπε...

Αν αρχίσω και επηρεάζω τη σκέψη μου με το τι αρέσει ή πώς πρέπει να το παρουσιάσω για να αρέσει,πολύ απλά στην ερώτηση <>Θα απαντήσω ΝΑΙ.


Μου φαινεται πως φταιω εγω σ αυτο ε;;;

Χμμμμμμμ

ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ είπε...

Σχετικά με την ανωνυμία, που είπες.
Λέω ότι είναι σχετική. Εξαρτάται τι θα δώσεις και σε ποιούς.
Εγώ το μπλογκ το ίδρυσα τον Μάρτιο του '07 και η πρώτη ανάρτηση έγινε τον Απριλιο του '09. Δυο χρόνια αδρανές και για την αναζωογόνηση με ώθησε μια φίλη (που τώρα χάθηκε).
Θέματα; Ότι κατεβάσει το ξεροκέφαλο, από φωτογραφίες μέχρι συνταγές της γιαγιάς μου, σκεπτόμενος οτι, μετά θάνατον, θα υπάρχουν προσβάσιμες για όλους!

Σιγά σιγά δίνεις "γνωριμία" του εαυτού σου και δείχνεις τον χαρακτήρα σου.
Δεν είναι κακό!
Άσε που μπορείς, ανα πάσα στιγμή, να το "κλείσεις" και να εξαφανιστείς.

Να δούμε τώρα που ψήνεται η κατάργηση της ανωνυμίας, πως θα κρυφτεί κάποιος φίλος, που επιμελέστατα μένει κρυφός!
Εμένα δεν με νοιάζει. Έτσι κι αλλιώς υπάρχουν λίγοι (και συ ανάμεσα) που ξέρουν όνομα και τηλ.
Και εγώ με την σειρά μου γνωρίζω λεπτομέρειες. Και τι έγινε;

Πάλι άρχισα τα πολλά και αν δεν σταματήσω τώρα, θα μας βρει το πρωί.

ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!

ΥΓ: Το 3ήμερο το πέρασες στην πατρίδα;

BUTTERFLY είπε...

Κοριτσακι μου! Μια παρομοια αναρτηση ειχα κανει προ καιρου...ξερεις που κατεληξα; Οτι το να ανοιγω την ψυχη μου και να κοιταζω και μεσα στην ψυχη των αλλων ειναι μαγικο και μοναδικο! Οσο για καποιους που αλλιως παρουσιαζονται και αλλιως ειναι η καποιους κακοπροαιρετους, ε αυτους παντου θα τους συναντησεις! Σαφως και δεν θα αλλαξεις εσυ επειδη υπαρχουν και καποιοι ανεγκεφαλοι! Σ' οποιον αρεσουμε τελικα....
Εμενα παντως μου αρεσεις και για αυτο σε διαβαζω! Δεν μπορει το μπλογκ να ειναι μονοδιαστατο, οπως δεν ειμαστε μονοδιαστατοι κι εμεις...
Καλη σου μερα!

Υ.Γ. Παρεξηγησιαρα;;; Δεν στο εχω...

Μ είπε...

Το ιστολόγιο είναι ο προσωπικός μας χώρος και τον διαμορφώνουμε όπως θέλουμε εμείς. Γράφουμε αυτά που πιστεύουμε και στις δικές μας αναρτήσεις και στα σχόλια που κάνουμε σε αναρτήσεις άλλων. Για να μη μακρηγορώ, το μπλογκόσπιτό μας ανοιχτό σε όσους εκτιμούν την ειλικρίνειά μας. Μπαίνουν, σχολιάζουν αν το επιθυμούν ή απλά μας διαβάζουν.
Απλά τα πράγματα, μη μου στενοχωριέσαι χωρίς λόγο! Be yourself no matter what they say!

Dreameraki είπε...

Αγαπημένο μου κοινό,
χαίρομαι που ψαρώσατε όλοι,γιατί κατά βάθος αυτό ήθελα1Χαχαχχαχα!
Η αλήθεια είναι πως πήρα αφορμή από ένα όχι και πολύ ευγενικό-κολακευτικό μάιλ,ναι,από αυτά που φοβάται το χέρι να τα στείλει δημόσια και τα στέλνει σε πιο prive κατάσταση!Οπότε Ρικάκι μου,απενοχοποιήσου!Τη γλίτωσες-αυτή τη φορά!
Νομίζω ότι αυτό είναι ένα κομβικό σημείο που φτάνουν όλοι όσοι δημοσιεύουν γραπτά τους και ΝΑΙΙΙΙΙ έφτασα κι εγώ!Το χειροκρότημα στο τέλος!
@Αγγελάκι όπως βλέπεις είμαι η ίδια!
@Δυσπιστε και @Πεταλούδα ξέρετε σε ποια κατηγορία ανήκετε!-Δεν ανηφόρισα αυτή τη φορά,το δέλεαρ ήταν μεγάλο και έκατσα στα αυγά μου!Πεταλουδίτσα κι όμως..κι όμως!!
@Αγγελάκι επίσης και Ρίκη είσαι εκτός συναγωνισμού εσύ κορίτσι μου!!
@Μαργαρίτα μου έτσι οπώς τα λες,δεν σου στεναχωριέμαι:)
@Αρκουδάκο,πειράζει που χθες μίλησαν λίγο και τα νεύρα;;Λίγο όμως!(Σσσςς μυστικό)
Φιλάκια σε όλους!!

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

M' αρέσει ο τρόπος σκέψης σου, μ' αρέσουν και οι πεταλούδες
Καλώς σε βρίσκω,

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές