myspace backgrounds
Myspace Backgrounds

Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2009

Γέρε χρόνε φύγε τώρα..


Πάει κι αυτός ο χρόνος.Μετράει μέρες από τη ζωή μας!Κάποιοι βιαζόμαστε να τον διώξουμε,κάποιοι άλλοι προσπαθούμε να τον κρατήσουμε με νύχια και με δόντια κοντά μας.Αλλά ο χρόνος είναι αμετάκλητος.Περνάει και φεύγει.Όπως ακριβώς και οι προηγούμενοι.
Όλοι μας θα έχουμε περάσει στιγμές θλίψης,σαν εκείνες που μας φαίνονταν ατελείωτες,σαν να σταμάτησε ο χρόνος.Σαν εκείνες που κοιτάς τους δείκτες και σαν να έχουν κοκκαλώσει,επιμηκύνοντας τον πόνο σου.Σε διέψευσαν.Πέρασαν..
Ή όπως εκείνες που θα έδινες τα πάντα να κρατήσουν παραπάνω.Από εκείνες τις γεμάτες ευτυχία στιγμές που ο χρόνος κυλάει σαν νερό.Ο χρόνος σε ξεγελάει.Παίζει μαζί σου!
Όμως περνάει!
Κάποιοι υποστηρίζουν πως πρέπει να κρατάμε τις καλές στιγμές κάθε χρόνου και να αφήνουμε πίσω τις κακές.Διαφωνώ!Πρέπει να κρατάμε τις έντονες.Μια έντονη ευτυχισμένη στιγμή έχει την ίδια αξία με μία έντονα κακή.Κι ας μας φέρνει στο νου δυσάρεστες καταστάσεις.Οφείλουμε να τη φυλάμε μέσα μας,είναι δική μας.Και κακά τα ψέματα,οι περισσότεροι αυτό κάνουμε.Ασυνείδητα,αν κάτσουμε να σκεφτούμε γεγονότα,αν ανατρέξουμε στο παρελθόν,στο top 10 των στιγμών μας,έρχονται με διαφορά οι κακές.Μήπως έχουν μεγαλύτερη δύναμη μέσα μας;'Η μήπως απλώς τα άσχημα συμβάντα αποτυπώνονται σε ένα ανεξίτηλο τμήμα του εγκεφάλου μας,προστατεύοντάς και αποφεύγοντας μας από παρόμοια λάθη ή συναισθήματα;
Ο χρόνος περνάει.Δεν τα σβήνει όλα με το πέρασμά του,αλλά μας γεμίζει ελπίδες για έναν καλύτερο νέο!Να που πέρασαν οι ατελείωτες ώρες,τότε που έκλαιγες με λυγμούς..Να που πέρασαν τα γέλια που γέμιζαν τις ώρες,κι ας νόμισες πως ο χρόνος μπορούσε να σταματήσει εκεί..Ήταν μόνο στιγμές!
Ο επόμενος χρόνος θα φέρει κι άλλες τέτοιες,έννοια σου!Μα αυτή δεν είναι άλλωστε και η μαγεία;Η υπενθύμιση ότι είμαστε ζωντανοί!Τι νόημα θα είχε το 2010 αν δεν κλαίγαμε κατά τη διάρκειά του;Ποιό θα ήταν το ενδιαφέρον του,αν κυριεύονταν από μία μονότονη δόση χαράς!Πληκτικά και ανούσια όλοιθα γελάγαμε,θα χαιρόμασταν,μέχρι που θα έχανε το νόημα της η χαρά και θα παρακαλούσαμε όλοι για λίγη στεναχώρια!Αστείο δεν ακούγεται;Κι όμως έτσι είναι!Η εναλλαγή συναισθημάτων είναι αυτή που μας κρατάει σε εγρήγορση!
Δεν θα ευχηθώ το 2010 να μας φέρει μόνο χαρά!Εδώ που τα λέμε,δεν γίνεται κιόλας.
Θα ευχηθώ να μας φέρει έντονες και δυνατές στιγμές!Και οι κακές να είναι όσο το δυνατόν λίγες και ανώδυνες.
Κι αν πάλι όταν τις ζήσετε,νιώσετε πως ο χρόνος έχει σταματήσει,θυμηθείτε πως ο χρόνος είναι αντιστρόφως ανάλογος με την ανυπομονησία.Όταν τη δει,παίζει μαζί της και το διασκεδάζει.Αλλά πάντα φεύγει,αυτός είναι ο ρόλος του.
Καλοδεχούμενο το νέο έτος,λοιπόν,και ό,τι φέρει μαζί του!

6 σχόλια:

Αγνή είπε...

Τι ώριμες σκέψεις για το χρόνο!!Με εξέπληξες όμορφα!!

Ό,τι φέρει κι ό,τι πάρει λοιπόν!!!Μου άρεσε πολύ η ιδέα για το παιχνίδι του χρόνου στην ανυπομονησία!

Dreameraki είπε...

Αγνούλα μου είχα καλή αφορμή!

ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ είπε...

Κάποτε είπα "οχι πια άλλα ρολόγια στη ζωή μου".
Καλό ακούγεται!!
Αλλά δεν γίνεται. Ακόμη και αν σταματήσω όσα ελέγχω, πάντα θα υπάρχει ένα τουλαχιστον να μου θυμίζει τον χρόνο που περνάει.
Ακόμη και αυτό το σχόλιο θα γράφει την ώρα, όταν δημοσιευθεί.
Είναι μια ζοφερή ανακάλυψη του ανθρώπου, που όμως δεν μπορούμε να την αποφύγουμε.
Και αυτός είναι ο λόγος για να φροντίζουμε να ζούμε έντονες στιγμές, για μας μείνουν.
Καλές και κακές, όπως λες.
Μην αναβάλεις τίποτα για αύριο. Το σήμερα δεν θα ξαναρθεί.

Ουφ!! Μου έσφιξες την ψυχή με αυτό το ποστ.
Τώρα είναι η ώρα για να συνέλθω, με λίγη σοκολάτα... Είσαι;;;
Για ευχές θα τα ξαναπούμε.

ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ είπε...

Ξέχασα να πω ότι έχω πτυχίο Κριτού και Χρονομέτρη της ΕΛΠΑ, για αγώνες Αυτοκινήτου.
Και μετά πως να πεις "όχι άλλα ρολογια".

Dreameraki είπε...

Δύσπιστέ μου,έχουμε όμως ένα μεγάλο όπλο απέναντι στον αναπόφευκτο χρόνο:Τη μνήμη μας!Από εκεί φιλτράρονται όλα!
Καλό βράδυ και πάντα είμαι μέσα για σοκολάτα!

Nobilis είπε...

Χρόνια Πολλά :-)
Καλές Γιορτές !!