myspace backgrounds
Myspace Backgrounds

Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2009

Ο άνθρωπος της βροχής!


Στις 19 Δεκεμβρίου έφυγε από τη ζωή ο Kim Peek,ο άνθρωπος στον οποίο βασίστηκε η ταινία Rain Man που έδωσε το Όσκαρ στον Ντάστιν Χόφμαν. Πέθανε από καρδιακή προσβολή σε ηλικία 58 ετών.
Θα μου πεις,so what?Κρατήσου!
Ο άνθρωπος αυτός,παρόλο που υπέφερε από σοβαρά κινητικά προβλήματα και βασιζόταν κατεξοχήν στον πατέρα του ακόμα και για τις πιο απλές λειτουργίες όπως να ντυθεί, να χτενιστεί ή να βουρτσίσει τα δόντια του,είχε το εξης χάρισμα:Μπρούσε να θυμάται λεπτομερειακά το 99% του περιεχομένου των 9.000 βιβλίων, που διάβασε στη ζωή του μέχρι τώρα.Ο άνθρωπος φαινόμενο,όπως ονομάστηκε,μπορούσε να μάθει το περιεχόμενο μιας σελίδας σε μόλις δέκα δευτερόλεπτα . Επίσης ο Peek μπορούσε να διαβάσει μέχρι και οκτώ βιβλία την ημέρα και είχε τη δυνατότητα να διαβάσει ταυτόχρονα μια σελίδα με το κάθε μάτι.
 Μπορούσε να θυμηθεί ολόκληρους τηλεφωνικούς καταλόγους, ενώ μπορούσε να πει ποια μέρα της εβδομάδας ήταν σε οποιαδήποτε ημερομηνία χρόνια πριν. Είχε απίστευτες γνώσεις σε θέματα όπως ιστορία, γεωγραφία, μπέιζμπολ, μπάσκετ, ποδόσφαιρο, κινηματογράφος, ημερομηνίες και Σαίξπηρ.Κι όλα αυτά ένας ανάπηρος που δυσκολεύονταν σε κινήσεις απλές,καθημερίνες,δεδομένες για όλους εμάς τους "φυσιολογικούς"!! 
Tο περίεργο στην υπόθεση του Κιμ είναι, ότι ενώ περνούσαν τα χρόνια η μνήμη του ενδυναμώνονταν, γεγονός πρωτοφανές στα ιατρικά χρονικά. Προκειμένου να λύσει το μυστήριο η NASA αποφάσισε να μελετήσει το φαινόμενο Κιμ Πικ με τα πλέον εξελιγμένα τεχνολογικά μέσα.Για πρώτη φορά επιστήμονες της NASA αναλαμβάνουν να εντρυφήσουν στον ανθρώπινο εγκέφαλο με τη βοήθεια εξοπλισμού, που χρησιμοποιούταν μέχρι τώρα για την μελέτη των επιδράσεων διαστημικών ταξιδιών στους αστροναύτες.
"Ήταν μοναδικό. Η μνήμη και οι γνώσεις του ήταν απλά απίστευτες" δήλωσε ο νευροψυχίατρος Ντάνιελ Κρίστενσεν στο Πανεπιστημίου της Γιούτα.
Μη φανταστείς πως τα γνώριζα όλα αυτά,έψαξα και τα βρήκα και πραγματικά η ιστόρια του είναι αξιοθαύμαστη!Σε ηλικία 2 ετών εξετάστηκε από νευρολόγο,ο οποίος από μια φευγαλέα εξέταση έκρινε τη περίπτωσή του μη αναστρέψιμη και συμβούλευσε τον πατέρα του,Fran,να τον κλείσει σε ίδρυμα,μιας και δεν θα μπορούσε να επικοινωνεί και να ενταχθεί στο κοινωνικό σύνολο!Ο πατέρας του,όμως,τον στήριξε ως το τέλος,πιστεύοντας στη δύναμη του παιδιού του!
Πατέρας και γιος έγιναν το στήριγμα και η ελπίδα κάθε γονιού ενός παιδιού με κινητικά και άλλα προβλήματα.Νευρολόγοι που τον εξέταζαν δυσκολεύονταν να κατανοήσουν τι ακριβώς ήταν αυτό που έκανε τον εγκέφαλό του τόσο ξεχωριστό, σπάνιο και ιδιοφυή. «Το μεγαλύτερο χάρισμά του» είχαν πει οι γιατροί «είναι ότι αποτελεί πηγή ελπίδας για όλον τον κόσμο». 
«Δε χρειάζεται να είσαι ανάπηρος για να είσαι διαφορετικός. Όλοι οι άνθρωποι είναι διαφορετικοί» συνήθιζε να λέει. 
Ας κρατήσουμε τα τελεύταια αυτά λόγια αυτού του σπάνιου ανθρώπου και ας μη φοβόμαστε να πλησιάσουμε τους <<διαφορετικούς>>Εξάλλου..όλοι διαφέρουμε από τους άλλους.
Καλό υπόλοιπο γιορτών να 'χουμε! 

5 σχόλια:

ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ είπε...

Καλώς ήρθες ξανά!!
Προσπάθησα να σου μεταφέρω ένα κώδικα, αλλά δεν τον δέχτηκε σαν σχόλιο.
Είναι η σκηνή του καζίνο με τον Τομ Κρουζ και τον Ντάστιν Χόφμαν, σε νηπιακή ηλικία, από την ταινία Rain man, που αναφέρεσαι.
Θα τα ξαναπούμε.
Καλό υπόλοιπο γιορτών!

D.Angel είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
D.Angel είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
D.Angel είπε...

Κόλλησε το pc μουυυυυυυυυυυ
Αμα βρεις το σχόλιο κάνε ένα copy βρε dreamer μου!Οφουυυυ κουράστηκα!
Σκέτη ταλαιπωρία σου λέω!
Φιλιά πολλάαααα

A.G.Selena είπε...

Τις καλύτερες ευχές μου για το 2010!Υγεία,Αγάπη κι Ευτυχία στις ζωές όλων μας!
Καλά να περνάτε και να προσέχετε!!!

Φιλιά πολλά!!!