myspace backgrounds
Myspace Backgrounds

Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

Στον ουρανό σε γύρευα..στο Facebook σε βρήκα!!

Αν υποθέσουμε ότι όλη η ζωή μας αποτελείται από δίκτυα σχέσεων,το facebook (=φατσοβιβλίο) αποτελεί τη μεταμοντέρνα μορφή κοινωνικο-ψηφιακής δικτύωσης.Facebook είναι,σύμφωνα με τη μηχανή αναζήτησης Google,η δημοφιλέστερη ελληνική λέξη αναζήτησης που αρχίζει με το γράμμα <<Φ>>.H παγκόσμια κοινωνία μπήκε στο πρίζα,κάθισε μπροστά στην οθόνη,χάιδεψε το πληκτρολόγιο και οι άνθρωποι έκαναν φίλους,χωρίς γεωγραφικά σύνορα!
Με μία απλή και δωρεάν εγγραφή,μπορείς να γνωρίσεις,να μιλήσεις,να παίξεις,να γίνεις αγρότης-κτηνοτρόφος,να καθαρίζεις ενυδρεία,να κατασκοπεύσεις,να κουτσομπολέψεις,να ανέβασεις τραγούδια-βίντεο-την ιστορία της ζωής σου και φωτογραφίες από τα γεννοφάσκια σου μέχρι και σήμερα!
Το Facebook σήμερα δίνει φτεραααά σε πολλές κατηγορίες ανθρώπων:
  1. Είσαι ντροπαλός;Μίλα της στο facebook.
  2. Είσαι μοναχικός;Facebook=παρηγοριά και παρέα
  3. Είσαι ζηλιάρης ή καχύποπτος;Το Facebook είναι εδώ να σου ανοίξει τα μάτια.
  4. Είσαι ηδονοβλεψίας=Είσαι στο σωστό μέρος.
  5. Είσαι στη δουλειά-στο σπίτι-στο δρόμο και βαριέσαι=Επίσης. 
Επίσης,το fb (βαριέμαι να το γράφω ολόκληρο) σε βοηθάει να διακρίνεις κατηγορίες ανθρώπων,απαραίτητα κριτήρια για να επισυνάψεις μαζί τους δεσμούς αιώνιας φιλίας με πολλά υποσχόμενα επακόλουθα,βεβαίως-βεβαίως.Έτσι,μπορείς να τους διαλέξεις ανάλογα με:

  1. Το πόσο γυμνασμένοι-όμορφοι-καλοντυμένοι (φαίνονται ότι) είναι.Εδώ να προσέξεις διεξωδικά τις φωτογραφίες.Αν δεις αίτημα φιλίας από την Αngelina Jolie,το πιο πιθανό είναι από πίσω της να κρύβεται η Αγγέλα της γειτονιάς σου,που επίμονα αποφεύγεις!
  2. Το πόσες φωτογραφίες έχει.Αυτό να το προσέξεις πολύ-κρύβεται μεγάλη ιδιοσυγκρασία από πίσω.Αν έχει λιγότερες από 700,τότε ναι,εγκρίνω κι εγώ!
  3. Τι είδους φωτογραφίες έχει.Μια εικόνα=χίλιες λέξεις.Τσέκαρε καλά τις φωτογραφίες του/της.Εστίασε στις πόζες που πάιρνει,στα μέρη που συχνάζει και στον κοινωνικό περίγυρο.
  4. Τη μουσική του/της παιδεία.Δεν μπορεί να υπάρξει φιλία,όταν ο ένας ακούει Καρρά και ο άλλος Iron Maiden.Δεν το θέλει ούτε ο Θεός αυτό!
  5. Σε πόσα και σε ποια γκρουπάκια είναι εγγεραμμένος/μένη.Θα βγάλεις έγκυρα και επαρκή συμπεράσματα για τον χαρακτήρα του/της.Αν κι αυτή και εσύ καταπίνατε τις τσίχλες σας,όταν ήσασταν παιδιά,τότε ίσως να είναι το καρμικό σου ταίρι!
  6. Τη χρήση που κάνει στη facebookσφαίρα.Αν μπαίνει σπανίως,πολύ φοβάμαι ότι στις δύσκολες στιγμές σου,δεν θα είναι εκεί να σου κρατάει το χέρι.
Όπως κατάλαβες,δεν έχω και τη καλύτερη άποψη για το συγκεκριμένο άθλημα.Δεν είμαι χρήστης του,παλιά από αντίδραση και τώρα πλέον από συνείδηση.Δεν νιώθω πως μου προσφέρει κάτι και δεν έχω να προβάλλω ή να διαφημίσω κάτι.
Αναγνωρίζω τα θετικά-παγίδες που προσφέρει απλόχερα,αλλά η δική μου ζυγαριά κλίνει αντίθετα.Στο μυαλό μου λειτουργεί κυρίως ως κατινίστικο-κουτσομπολίστικο μέσο-παρά ως μέσο πληροφόρησης και εύρεσης χαμένου φίλου και αγάπης.
Θα μου πεις <<Το μυστικό βρίσκεται στη χρήση που κάνεις>> κι εμείς οι Έλληνες έχουμε λίγο πολύ τη κατάχρηση στο αίμα μας.Ο μέσος Έλληνας,διάβασα ότι,περνάει 4-5 ώρες κατά μέσο όρο της ημέρας του στο Facebook!Αναφέρομαι,λοιπόν,σε αυτή τη κατηγορία (κατάχρησης).Και δυστυχώς αποτελούν τον κανόνα και όχι την εξαίρεση.
Νέα παιδιά (επηρρεασμένα από sexy φωτογραφίες)να προσπαθούν να ριξουν γκόμενα (επιτηδευμένα ντυμένη-γδυμένη) με χαζοατάκες του τύπου <<Είσαι για πολλά like μάνααα μου εσύ>>!Νέα παιδιά,επίσης,χαμένα στις φάρμες και στα χωράφια,που έχουν ξεχάσει να περπατάνε από το πολύ καθησιό.Κορίτσια να ψάχνουν μήπως βρουν ύποπτα σχόλια σε walls των αγοριών τους και τα αγόρια να κάνουν κόντρες σε παιχνίδια!!!!
Η κοινωνία του facebook συμπάσχει και συμπορεύεται,φαίνεται,με την εξωδιαδυκτιακή ελληνική κοινωνία και,όπου να 'ναι,θα φτάσουμε στο σημείο να πίνουμε ποτά σε εικονίτσες μέσω fb,να δωρίζουμε πάντα σε γεννέθλια,να βλέπουμε τους αγρότες του FarmaVille να αποκλείουν με μπλόκα τον δρόμο προς την αρχική σελίδα και να διεκδικούν κι αυτοί επιδοτήσεις!Θα φτάσουμε στο σημείο να λέμε μεταξύ μας<<Ποτέ δεν σε είδα κάτι παραπάνω από like>>,να χτυπάει η καρδούλα με ένα confirm,να χωρίζουμε με αποκλεισμό ή διαγραφή,να γυρνάμε μόνο όταν δούμε minimum 50 like και να επικρατεί η άποψη ότι -Ο άντρας ο βαρύς,ο μπρουτάλ,ο μάγκας,ο άντρας καθαρόαιμο αρσενικό δε κάνει like,κάνει poke!!-
Και ερωτώ:
  1. Μεγάλη Παρασκευή πατάμε like;
  2. Στα Ανώγεια το lol το γράφουν ror;
  3. Οι αριστερόχειρες βγάζουν τη γλώσσα :p ή :b;
Και τέλος ας κρατήσουμε ενός λεπτού σιγή για όλα τα status που πέρασαν στα αζήτητα.Που φτιάχτηκαν με κόπο,αίμα,δάκρυα και ιδρώτα,που έκρυβαν φιλοδοξίες και όνειρα και που κανένας δεν τους πάτησε like!
Ελπίζω να κατάλαβες το νόημα όλου αυτού του τραγικοκωμικού-μαραθώνιου post!
Ο νοών νοείτω και ο postών postείτω!!

ΥΓ:Στα 100 like που θα μου κάνεις,δώρο μια βόλτα με πόνι στη πολλών στρεμμάτων φάρμα μου!

κι ένα κοινωνικό μήνυμα δώρο:

22 σχόλια:

Ο ΜΑΓΟΣ! είπε...

υπεροχη σκεψη ετσι ειναι στο φβ βρισκεις οτι θελεις απο λαμιες μεχρι ψευτες και απτεωνες τα φιλια μου σε μια λαμια ..

ΞΗΜΕΡΑΚΗΣ ΦΑΝΗΣ είπε...

Νέος ο χώρος δύσκολος
σαν σκέτος ουρανός
γεμίζει με τα βήματα
απλά του καθ΄ ενός.

Σ αυτή την περιπλάνηση
θα βρεις ότι ζητήσεις
να σε πλανέψουν, πρόσεξε,
δεν πρέπει να τ΄αφήσεις.

D.Angel είπε...

Δεν έχω σελ στο facebook
Ν αρχίσω ν ανησυχώ;;;;
Χα χα χα χα χα
Φιλιά πολλά τρελάρα!
Σμουατς

~reflection~ είπε...

Κουκλάκι μου δεν σκιαζονται οι διαισθησεις μου....

Μαντευω ότι πίσω από το Ιδανικό αβαταρ κρύβεται καποιος που έχει αναγκη από επικοινωνια, πειραγματα και ακραια σεναρια, όπως κι εγω....

Το σφαλμα είναι να αγκυστρωσεις όλη τη Ζωή σου από εκει....

εεεεεεεεεεεε... οχι δα... δεν θα ζήσω μεσα σε μία επιπεδη οθονη...

Καποτε γνωρισα έναν παπουλη που ζουσε σε ένα κελι 2x2, που ήταν απεικονιση μιας επιπεδης οθονης...
Η παραισθησή του τον μεταμορφωσε σε Μαγο....

Ήταν ο μοναδικός που γνωρισα και καταφερε να δαμασει τα ένστικτα που διψουσαν για εξωτερίκευση...
Όλοι οι άλλοι παλευουν να αναστήσουν ένα ψευτικο Εγω... και χανουν την ουσια...

Δεν έχω fb... και γενικα δε μ'αρεσει το φθηνό σχολιακι.. εγω παθιαζομαι εδω... στα μπλοκάκια!!... γιατι η ποιητική ροή των συναισθηματων με πλυμμηριζει και ταξιδευω δωρεάν στις συγκινησεις....

Χαιρομαι που έστω και μεσα από αυτη την οθονη σε γνωρισα.... και ταξιδεψα λίγο μεσα στις σκεψεις σου....

Φιλακια πιτσιρικάκι μου.... βραδινα.... σαν γλυκα Ονειρα...

elena porcupine είπε...

Kαλά πόσο πολύ ταιριάζουμε...FB?Τί ΄ναι αυτό?Δεν έχω λογαριασμό συνειδητά κι όσοι φίλοι μου έχουν το κοροΐδευουν κι απορώ τότε γιατί το κρατάνε!Θες να βρεις παλιούς συμμαθητές και τώρα σε πήρε ο πόνος?Πάρε 11888-Τυχαίο?-Δε νομίζω!!!(sorry έβλεπα Αρβύλα και κόλλησα)
Εύγε για την ανάρτηση αλλά γλυκειά μου ποιός ακούει?Κι αν βαρεθούν το ΦΒ, θα βρουν μετά κάτι άλλο!
Καλό βράδυ!

Ianos είπε...

Eγω παλι ο αμαρτωλος που εχω fb να αυτομαστιγωθω?
Κοιτα ολα αυτα φατσοβιβλια,τουιτερ,μπλογκς,μσν,παιζει μεγαλο ρολο πως τα χρησιμοποιει ο καθενας...
Παντως να σου πω την αληθεια μου κινησε την περιεργια αυτο που ειπες οτι αν καταπιναμε τις τσιχλες μας οταν ειμασταν παιδια θα ειναι το καρμικο μου ταιρι...Θα το ρωταω απο εδω και περα... χι χι χι!!! Καληνυχτες πολλες!!!

Μ είπε...

Και λίγα λες! Εγώ λέω κι άλλα εδώ:

http://whoisherewhoishere.blogspot.com/2010/05/to-facebook-or-not-to-facebook.html

Καλή σου μέρα γλυκιά μου! Ένα μουσικό δωράκι σε περιμένει εδώ:

http://whoisherewhoishere.blogspot.com/2010/06/blog-post_04.html

Dreameraki είπε...

@Μάγε..λάμια;;Χαχαχααχ!Πρώτη φορά το ακούω αυτό!

@Φάνη,αν είναι να πλανευτώ,τουλάχιστον να το χαρώ κιόλας!

@Αγγελική,σκέψου το παράδειγμα της Jolie!Κι έλεγα δεν θα πιαστεί από εκεί να πει κάτι!Φιλιά και ασ'τον τον τρελό στη τρέλα του!

@Κάκια μου,όταν μιλάω μαζί σου,νιώθω πολύ πολύ μικρή!Αλλά μ'αρέσει!!Σ' ευχαριστώ που έρχεσαι και αφήνεις κάθε φορά την ανάλυσή σου σε ό,τι γράφω!

@Σκα,τι λες να ιδρύσουμε γκρουπάκι με όνομα -Στοίχημα ότι μπορούμε να μαζευτούμε 100.000 άτομα που μισούν το fc!-Tυχαίο;;Ούτε εγώ το νομίζω!

@Ιανέ,πάντως εγώ τις κατάπινα μικρή!Έκρινα εξ'ιδίων να αλλότρια!Συμφωνώ με τη χρήση,όλων!Απλώς το fc για μένα δεν έχει λόγο ύπαρξης,πόσο μάλλον χρήσης!Αυτομαστίγωμα και λιθοβολισμός!

@Μαργαριτούλα,ήθελα να πω κι άλλα,αλλά θα παρεκτρεπόμουν!Σε χιλιοευχαριστώ για το τραγουδάκι-τα υπόλοιπα σου τα είπα εκεί!Φιλιά και με ξάφνιασες ευχάριστα!

Ο ΜΑΓΟΣ! είπε...

Στην ελληνική μυθολογία η Λάμια ήταν βασίλισσα της Λιβύης που έγινε δαίμονας. Παίρνοντας τη μορφή φαντάσματος, άρπαζε παιδιά και τα καταβρόχθιζε.

Η Λάμια ήταν κόρη του θεού Ποσειδώνα και της Λιβύης. Η ίδια ήταν βασίλισσα της Λιβύης και σύζυγος του Βήλου. Την αγάπησε ο Δίας και από την ένωση τους γεννήθηκαν πολλά παιδιά τα οποία σκότωσε η Ήρα από τη ζήλια της. Η Λάμια από τη στενοχώρια της μεταμορφώθηκε σε τέρας που σκότωνε παιδιά. Η Ήρα τότε την καταδίκασε να μην κοιμάται ποτέ, ο Δίας όμως την λυπήθηκε και της έδωσε την δυνατότητα να βγάζει τα μάτια της και να τα ξαναβάζει όποτε θελήσει. Κατά τον Στησίχορο από τα παιδιά της επέζησαν η Σκύλλα και ο Τρίτωνας.

Dreameraki είπε...

Ιανέ μέχρι το βασίλισσα καλά το πήγες!Μετά μου το χάλασες λίγο.Λέω κι εγώ-κοπλιμέντο θα 'ναι!-Τι σχέση έχω εγώ παιδί μου με δαίμονες,τέρατα και βγαλσίματα ματιών;;!!Αγριεύτηκα λίγο τώρα!

Ο ΜΑΓΟΣ! είπε...

μα δεν ειπα οτι εχεις καποια σχεση απλα ειδα οτι η λαμια που υπαρχει εδω στα μπλογκ δεν ηρθε ακομα εχει καταξανθα μαλλια μα πολυ λιγη γνωση... μια διαπιστωση εκανα..και σου εμαθα τι ειναι οι λαμιες αντε να το μαθει και αυτη. .. καιρος ειναι..και οπως ειπες φτου φτου στα ορη τ αγρια βουνα..

Dreameraki είπε...

Όταν τη δεις,ειδοποίησέ!Κι ευχαριστώ για την ενημέρωση!Κι ευχαριστώ και για τη διαπίστωση!
-Ακόμη προσπαθώ να καταλάβω τον παραλληλισμό..-

ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ είπε...

Με υπερηφάνεια δηλώνω ότι έχω λογαριασμό στο ΦατσοΒιβλίο!
Έλα όμως που δεν ξέρω πως δουλεύει...
Μπαίνω καμιά φορά, μέσω άλλων, στην μερίδα μου και βλέπω διάφορα μηνύματα από αγνώστους (και μερικούς γνωστούς) που ζητούν να γίνω "φίλος".
Εγώ την φιλία την εννοώ αλλιώς!
Και αν πεις ότι είναι μια επικοινωνία, ε! Καλά!
Τρόπους επαφής βρίσκεις πιο εύκολα και σε προσωπικό επίπεδο,
Το πρόσωπο πάντα θα είναι σπαθί, που λένε και οι παλιοί!

apinkdreamer είπε...

υπεροχη αναρτηση!!!

Dreameraki είπε...

@Δύσπιστε προφανώς ανήκεις στη κατηγορία του παζαρέματος,τύπου-Ναι,μεν τάσσομαι στη κατηγορία του fb,αλλά πολύ εύκολα το πουλάω και πάω στο απέναντι στρατόπεδο-!Η καλύτερη τακτική για να μη μαλώνεις με κανέναν!!Χιχι!Καλό Σ/Κ!

@pinkdreamer,μη πυροδοτείς το ψώνιο μου-παίρνω εύκολα αέρα!!Σ'ευχαριστώ και καλώς όρισες!

Ο ΜΑΓΟΣ! είπε...

ηρθε η λαμια καλη μου με ξανθα μαλλια θα την καταλαβεις μα δεν μπορουσε να μην ερθει παντα με ακολουθει..μα παντα..

Dreameraki είπε...

@Mάγε,τη λάμια σου και σε άλλη παραλία!Χαχαχχαχα!Τώρα να πω ότι κατάλαβα τον γρίφο..ψέμματα θα πω!

Ρίκη Ματαλλιωτάκη είπε...

Χωρις πλακα τωρα πιστευω πως το fb ειναι αλλη μια αποδειξη της κοινωνικης αποξενωσης που περναμε
Οσο πιο μεγαλη αποξενωση στην πραγματικη μας ζωη τοσο πιο πολλους φιλους εχουμε στο fb

Αλλα θα μου πεις και το μπλογκ δεν ειναι κατι παρομοιο;
Αρα ολα αυτα τα ηλεκτροκοινωνικα δικτυα αναπληρωνουν αυτο που θα ηθελαν να βιωνουν οι ανθρωποι δια ζωσης αλλα δεν το βιωνουν

Φιλακια στα μουτσουνακιααααααααααααααα
Και τι μουτσουνακια


ΥΓ Ειχαμε γεννητουρια, γεννησε της αδελφης μου η κορη, κι εκανε ενα μωρο, μα τι μωρο!!!!!

Estella είπε...

Κοίταξε τα όσα λες είναι σωστά... Και μέχρι έναν βαθμό συμφωνώ... Όμως σκέψου, αν σου άρεσε κάποιος πολύ θα πήγαινες να του το πεις; Δεν θα "κρυφοκοίταγες¨" το προφίλ του στο φβ? Δεν είμαι της άποψης οτι η διαδυκτιακή επικοινωνία είναι "του σατανά" αλλά τα πάντα πρέπει να χρησιμοποιούνται με μέτρο. Το facebook έχει την πλάκα του. Οι πορωμένοι χρήστες του πάλι... όχι... Φιλάκια πολλά :)

Dreameraki είπε...

Εstella,κάτι τέτοιες κλειδαρότρυπες είναι που μας βάζουν ζιζάνια!Δεν ξέρω αν θα πήγαινα,εξαρτάται από πολλά,τείνω στο όχι,αλλά αν μπει ο διάλος όλα τα κάνεις!Δεν μίλησα βρε για σατανά!Απλώς βάλτ'τα στη ζυγαριά και δες που κλίνουν οι συνέπειες.
ΥΓ:Δηλαδή πριν το φβ πώς φλερτάραμε;;
Τα λέω σε σένα,για να τα ακούω κι εγώ!Φιλάκια και πολύχρονη!

~reflection~ είπε...

Όταν μιλας μαζί μου νιωθεις μικρη????

Τι λες βρε???...

έλα να μετρηθούμε.. βγες από την οθονη πιτσιρικακι...

ελα να μετρητθουμε... να δεις ποια είναι πιο μικρη από τις δυο μας!!!!...

χα χα χα χα χα....
σ'αγαπωωωωω.....

παμε σε μία παραλια μωράκι.... εκει θα νιωσουμε και οι δύο όσο μικρές και ξενοιαστες μας αξιζει!....

και ξεχνα fb και όλα τα άλλα....

μμμμμμμμμμμμμμάκια....

D.Angel είπε...

Ψιτ κοπελιά
Για ετοίμασε κανένα νέο ποστ
Αντεεεεεεεεεεεεε
Σμουατς