myspace backgrounds
Myspace Backgrounds

Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010

Ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε!

Η ψυχολογία λέει πως αν σε ένα πρόβλημα δεν μπορείς να βρεις λύση,αγνόησέ το και στρέψε το ενδιαφέρον σου αλλού,μιας και ο <<ο χρόνος τα γιατρεύει όλα>>.Μέχρι δηλαδή να στρέψεις το ενδιαφέρον σου αλλού,αυτό θα έχει φύγει ή δεν θα σε ενοχλέι τόσο.Στρέφεις το ενδιαφέρον σου αλλού και βλέπεις κι εκεί πρόβλημα.Το ξαναστρέφεις,κι εκεί το ίδιο.Μέχρι που στο τέλος ζαλίζεσαι.Και λες πως όντως:Ενός κακού μύρια έπονται.
Η τηλεόραση αποτελούσε ανέκαθεν μια παρηγοριά για τον Έλληνα.Πώς θα ξεχάσω τα προβλήματά μου;Θα ανοίξω το μεσημέρι τη τηλεόραση να δω το διαζύγιο της Μενεγάκη,να ακούσω μετά καμιά σοβαρή είδηση για το σεισμό της Α'ι'τής και να τη κλείσω με τη βαθιά ικανοποίηση πως τελικά τα προβλήματά μου αποτελούν σταγόνα στον ωκεανό μπροστά στα προβλήματά των άλλων.Λίγο ένας ξυλοδαρμός,λίγο ένα άσχημο διαζύγιο,μια εξαφάνιση ή ένας σεισμός και αισθάνομαι πολύ καλύτερα.Αυτό είναι και το μυστικό στο γιατί επιβιώνουν οι μεσημεριανές εκπομπές και εκεί ποντάρουν.Όσο πιο άγριο το σκάνδαλο,τόσο μεγαλύτερη η ικανοποίηση του εγώ στον τηλεθεατή.
Μια άλλη παρηγοριά του Έλληνα είναι η αστείρευτη αναβλητικότητά του.Αναβάλλει ό,τι του προκαλεί άγχος και μπορεί να τον βγάλει από τη μόνιμη χαλαρότητά του.Έρχεται κρίση;;Καλά,κάτσε,έχουμε ακόμη καιρό.Υπάρχει και το αύριο.Μπορεί να μην έχω να φάω αύριο;;Το αύριο είναι αύριο.Κοιτάμε το σήμερα.Εχουμε οικονομικό πρόβλημα;;Κάτι πρέπει να βρούμε να αντικαταστήσουμε το άγχος μας.Και βρήκαμε:Τζούλια Αλεανδράτου.Η λύση στο πρόβλημα.Έπεσαν όλοι πάνω της,όλοι έγιναν κριτές.Ποια οικονομική κρίση;Ξεχάστηκε αυτό.Τώρα πρέπει να μάθει ο καθένας οτι το μπουκάλι έχει κι άλλες χρήσεις!Να γίνει πανελληνίως γνωστό!Οι μισοί να κατηγορούν και οι άλλοι μισοί να κοροιδεύουν.Χωρίς να σκεφτούν όμως πως με το να υποτιμούν,δεν εξυψώνονται,ούτε γίνονται καλύτερή της.Το αντίθετο μάλιστα.Εξισώνονται και υποβιβάζονται.
Από τη μία να πηγαίνει η χώρα μας κατά διαόλου,να είμαστε ο περίγελος της Ευρώπης,να διαπραγματεύονται τα νησιά μας και την Ακρόπολη και εμείς να ασχολούμαστε με τον κώλο μιας άρρωστης εγκεφαλικά πόρνης.Και βγαίνουν μερικοί διανοούμενοι στα κανάλια και μιλάνε για τον Περικλή και τον Σοφοκλή και απαγγέλουν ποιήματα του Ρίτσου!!Για να χτυπήσουμε τους Γερμανούς στο φιλότιμο με την ευαισθησία και τη καλλιτεχνική μας φλέβα!Άρες μάρες κουκουνάρες..
Αυτά βλέπω και σοκάρομαι.Φτάσαμε στο σημείο να μας ρωτάνε τα παιδιά πώς ένα μπουκάλι δεν σπάει όταν το βάζεις μέσα σου.Και άντε βρες απάντηση σε αυτό.
Φτάσαμε στο σημείο να ακούμε από μεγαλύτερους <<Και τι έγινε να πάρουν μερικά νησιά;;Μήπως και που τα έχουμε τα χαιρόμαστε;;Και τι έγινε να πάρουν την Ακρόπολη;;Τουλάχιστον θα τη σέβονται περίσσοτερο>>!!!!!!!!!!!!!!!!
Τα συμπεράσματα δικά σου..

3 σχόλια:

ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ είπε...

Καιρό έχω να σ'ακούσω.
Έχεις τόόόσο μεγάλα προβλήματα;
Αν ναι, τότε ταιριάζει να πω κάτι που διάβασα κάπου:
Αν θα πας στον λάκκο που πετούν προβλήματα, για να πετάξεις τα προβλήματά σου και δεις τι έχουν πετάξει οι άλλοι, τότε θα τα πάρεις πίσω και θα φύγεις τρέχοντας.
Όσο για το ξεπούλημα της Πατρίδας, αυτό γίνεται συστηματικά σιγά-σιγά, μέσα στο γενικό σχέδιο που υπάρχει, πολλά χρόνια τώρα, με στόχο την υποβάθμιση του ανάδελφου Έθνους μας. Και μέσα στην έννοια "Έθνος" τοποθετούνται και οι απανταχού Έλληνες και δεν είναι λίγοι.
Όταν θα έχουμε χρόνο και χώρο, θα σου πω διάφορα γεγονότα που έγιναν στο παρελθόν και με μια σύνδεση μεταξύ τους, προδιαγράφουν το μέλλον.
Θα προλάβεις να δεις ότι θα κατάγεσαι από αλλού και για να πας στην δουλειά σου, θα πρέπει να έχεις διαβατήριο.

Πάλι αναγκάστηκα να πω πολλά και σε λίγο καιρό δεν θα έχω τι άλλο να πω!
Καλό απόγευμα και....μη χάνεσαι.

kLEistrO είπε...

"Κάθε απόφαση που παίρνουμε είναι μια επιλογή ανάμεσα σ' ένα παράπονο και σε ένα θαύμα, διάλεξε το θαύμα"

Deepak Chopra

Dreameraki είπε...

Δύσπιστε μου όχι,δεν αποτελούν αυτά δικά μου προβλήματα.Ήταν η εισαγωγή στο γιατί εξαφανίστηκα.Δεν τα ανέφερα,κρύφτηκα πίσω από αυτά τα γενικά.Αυτό με τον λάκκο μου το έχουν ξαναπεί!!!!!!!
Ελπίζω να είσαι καλά,καλό βράδυ

Kleistro πολύ όμορφο αυτό : )To θαύμα εννοείται!