myspace backgrounds
Myspace Backgrounds

Τρίτη 2 Μαρτίου 2010

1 Μαρτίου 2010-24 ώρες χωρίς εμάς


Χθες,1 Μαρτίου 2010,πραγματοποιήθηκε μία ενέργεια των αλλοδαπών,με στόχο την αντίδραση στο ρατσισμό,τη ξενοφοβία,την έλλειψη ανεκτικότητας και τις διακρίσεις απέναντι στους μετανάστες.Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε από τη Γαλλία,πέρασε στην Ιταλία και την Ισπανία και σταδιακά αναμένεται να απλωθεί και σε άλλες ευρωπαικές χώρες."Απέχουμε από κάθε οικονομική συναλλαγή για 24 ώρες.Θέλουμε να δείξουμε τη παρουσία μας μέσω της απουσίας μας.Δεν βρισκόμαστε αντιμέτωποι μαζι σας,σας θέλουμε δίπλα μας".Τα συμπεράσματα έδειξαν πως πολλοί Έλληνες συγκινήθηκαν από αυτή τη κίνηση και μάλιστα πολλόι ήταν αυτοί που βοήθησαν στην οικονομική αποχή τους,μη ξοδεύοντας τίποτα.(Εγώ ψώνισα,πριν το μάθω.)
Οι αλλοδαποί στην Ελλάδα αντιστοιχούν στο 8,1% του συνολικού πληθυσμού, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat για το 2008. Συγκεκριμένα, στην Ελλάδα ζουν 906.000 αλλοδαποί (8,1% του πληθυσμού), έναντι 30,78 εκατομμυρίων στην ΕΕ των 27 χωρών μελών (6,2% του πληθυσμού), αναφέρει η Eurostat.
Το 63,7% των αλλοδαπών που ζουν στην Ελλάδα είναι Αλβανοί, το 2,5% Ουκρανοί και το 1,9% Γεωργιανοί. Στις 27 χώρες μέλη της ΕΕ οι περισσότεροι αλλοδαποί προέρχονται από την Τουρκία (7,9%), το Μαρόκο (5,6%) και τη Ρουμανία (5,4%). Επιπλέον, στην ΕΕ των 27, η Ελλάδα έχει το τέταρτο υψηλότερο ποσοστό αλλοδαπών προερχόμενων από τρίτες χώρες (6,7% του πληθυσμού), μετά τη Λετονία (17,9%), την Εσθονία (16,5%) και την Ισπανία (7%).(Θαυματουργό το copy-paste).
Ψάχνοντας πληροφορίες στο google,(από όπου έκλεψα το παραπάνω),στη λέξη αλλοδαπός,τα αποτελέσματα που βρέθηκαν ήταν τα εξής:
  1. Μισώ τους αλλοδαπούς
  2. Έξω οι αλλοδαποί
  3. Γίναμε Ελλαδιστάν εξαιτίας τους.
  4. Μπλα μπλα
  5. Μπλα μπλα
  6. Μπλα μπλα..
Στο facebook,μάλιστα,υπάρχει ένα γκρουπάκι με τίτλο "ΟΧΙ ΑΛΛΟΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ.ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ,ΝΑ ΠΑΝΕ ΑΛΛΟΥ"!Τόσο Έλληνες σου λέει!Για τη χώρα πασχίζουν,όχι για το κόμπλεξ τους!!Και είναι 1.303 μέλη,μαμά μου!!Και επειδή εγώ γέλασα πολύ,και το γέλιο είναι μεταδοτικό,δείτε πώς καμουφλάρονται:
"Το γκρουπ αυτό δεν έχει ρατσιστικό χαρακτήρα. Απλώς κρούει τον κώδονα του κινδύνου σε όσους είναι αλλά και σε όσους αισθάνονται Έλληνες. Ο αριθμός των αλλοδαπών στη χώρα μας έχει αυξηθεί δραματικά τα τελευταία χρόνια. Η χώρα μας δεν αντέχει άλλους μετανάστες και πρόσφυγες. Να φύγουν οι υπεράριθμοι παράνομοι μετανάστες που δεν τους αντέχουμε οικονομικά..και μαζί τους να φύγουν και οι ψευτοκουλτουριάρηδες δήθεν ''πατριώτες Έλληνες''. Μαζί τους επίσης να φύγουνε και όσοι εκμεταλλεύονται τη συγκεκριμένη κατάσταση, για να βγάλουν μαύρο χρήμα (δικηγόροι, λογιστές, εφοριακοί, απλοί εργοδότες, ενοικιαστές, δουλέμποροι κ.ά).Οι τελευταίοι μάλιστα να φύγουν με κλοτσιές!!! Η κατάσταση στα κεντρικά μέρη της Αθήνας έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Περπατάς στους δρόμους και δε βλέπεις Έλληνα! Σε έρευνα που έγινε πρόσφατα, το κέντρο της Αθήνας απαρτίζεται απο 80% ξένους και 20% Έλληνες! Πολλοί είναι αυτοί που φοβούνται ακόμα και να κυκλοφορήσουνε στα κεντρικά μέρη της Αθήνας, ιδιαίτερα τις βραδινές ώρες.Το τρίγωνο Πειραιώς-Σταδίου-Ευριπίδου έχει μετατραπεί σε γκέτο αλλοδαπών. Συμμορίες αλλοδαπών συγκρούονται καθημερινά προκαλώντας υλικές ζημιές.Η διακίνηση ναρκωτικών είναι ανεξέλεγκτη. Ας υπάρχουν ξένοι αλλά όχι σε τόσο μεγάλο ποσοστό.Το βιοτικό μας επίπεδο έχει υποβαθμιστεί και θα συνεχίζει να υποβαθμίζεται περισσότερο αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση.Η εθνική μας ταυτότητα βρίσκεται σε κίνδυνο! Ήδη έχουμε αρχίσει να γινόμαστε τουρλουμπούκι. Πες ΟΧΙ στο Τουρλουμπουκιστάν!"
Από περιέργεια και μόνο,μπήκα να δω τι ηλικίες μπορούν να μιλάνε με τόσο πάθος μνησικακίας για άλλους ανθρώπους.Είναι παιδιά 16-18 χρονών!!Που ανάμεσα στο διάλειμμα μεταξύ καφέ-τσιγάρου,είπαν να θυμηθούν το πρόβλημα της ανεργίας,της οικονομίας,και του εθνικισμού!Γιατί είναι πολύ Έλληνες ρε παιδί μου,ρέει από τα μπατζάκια τους,πώς να το κάνουμε;;!!!Έχουν κουραστεί από το μεροκάματο και την ανεργία και έχουν λόγο να μιλάνε!Και προπαντώς δεν έχουν ρατσιστική διάθεση!Πρέπει να βγάλουν κι αυτοί λίγη χολή,πώς αλλιώς θα φανούν,αν δεν εξυψωθούν με σημαία τη ταυτότητά τους;;Δικαιολογώ..
Δεν ξέρω αν και κατά πόσο δημιούργησαν γκέτο οι αλλοδαποί στην Αθήνα.Ξέρω πως είναι πολύ εύκολο να ρίχνουμε ευθύνες,ξεθάβοντας αναμνήσεις και αποποίοντας ευθύνες δικές μας σε άλλους που απλώς φιλοξενούνται στη χώρα μας,άρα έχουμε δικαίωμα να τους πατάμε.
Τώρα εσύ μπορεί να έχεις να θυμάσαι οτι ο αλλοδαπός σου άνοιξε το σπίτι,οτι σκότωσε τον παππού της προγιαγιάς σου,οτι σου έφαγε τη γυναίκα ή οτι παντρεύτηκε τη κόρη σου και να με κράζεις.Το έχουμε εμείς οι Έλληνες να μας δείχνουν το φεγγάρι και να κοιτάμε το δάχτυλο.Μας ενοχλεί που πίνουν καφέ στο καφέ μας,που τρώνε στο διπλανό τραπέζι μας,που χτίζουν εξοχικά δίπλα στα δικά μας,που τα παιδιά τους παίρνουν καλύτερους βαθμούς από τα δικά μας.Δεν μπορούμε να χωνέψουμε την τόση αναβάθμισή τους και την ονομάζουμε ξενοφοβία.Ενοχλούμαστε που πλουτίζουν,που μορφώνονται,που περνάνε καλά,που ζουν ποιοτικά και η ζήλεια μας χτυπάει κόκκινο!Και εκεί που τους λυπόμασταν,τώρα τους μισούμε.Γιατί το αίσθημα του οίκτου,όπως και να το κάνουμε,μας κάνει να νιώθουμε πιο δύνατοι και πιο άνθρωποι."Σε λυπάμαι γιατί είσαι κατώτερος.Μέχρι εκεί σε αντέχω,μη τυχόν όμως και πάρεις τα πάνω σου!"
Από την άλλη μεριά,υπάρχουν κι εκείνοι που ζουν για ένα μεροκάματο.Που βγαίνουν μπουλούκι στις 6:00 το πρωί στις πλατείες των χωριών,σαν παζάρι,για να τους πάρουν εργάτες στα χωράφια.Επειδή ο γιος του αγρότη είναι κυριλλάτος και η τσάπα του κακοπέφτει.Ο 1 στους 2 αγρότες της Κρήτης πληρώνει αλλοδαπούς για να τον βοηθήσουν στις δουλειές του χωραφιού και για να έχει αύριο να ζήσει.Και πηγαίνεις στη πόλη και βλέπεις τον Έλληνα γιο αγρότη, σταυροπόδι,με καφέ και τσιγάρο να σου λέει <<Να φύγουν οι αλλοδαποί>>.
Με λίγα λόγια ενοχλούμαστε που τα καταφέρνουν.Αυτή είναι η αλήθεια.Μας ενοχλεί η πρόοδος τους,η εργατικότητα τους,η ικανότητα του να τα καταφέρνουν,όσο εμείς πατώνουμε και επειδή το να παραδεχτείς κάτι τέτοιο είναι δύσκολο,βρίσκουμε παρηγοριά στις εξαιρέσεις.Γιατί και οι Αλβανοί κλέβουν,όπως το κάνουν κι οι Έλληνες.Και οι Πακιστανοί βιάζουν,όπως βιάζουν κι οι Έλληνες.Και οι Αφρικανοί διακινούν ναρκωτικά,όπως ακριβώς κάνουν κι οι Έλληνες.Εκτός αν εσύ νιώθεις καλύτερα να πας από χέρι Έλληνα,παρά από Βουλγάρου!Είναι ακριβώς το ίδιο,με τη μόνη διαφορά οτι ο Έλληνας  θα βγει και από πάνω!Ανθρώπινες κακές συμπεριφορές που υπάρχουν σε όλες τις εθνικότητες.
Οι άνθρωποι αυτοί,προσπάθησαν χθες με τη κίνησή τους να δείξουν τη δυσαρέσκειά τους για τον τρόπο αντιμετώπισης.Μίλησαν για ανεργία λόγω καχυποψίας,για άσχημη συμπεριφορά και για κακομεταχείριση.Διεκδικούν τα αυτονόητα και όχι χαριστικώς.Ξέρει τι έχει ο καθένας και τι μπορεί να προσφέρει και απλώς το ζητάει.Και αναρωτιέμαι αν όλοι αυτοί που λένε τραγούδια έξω από τον χορό,αν και κατά πόσο θα τα κατάφερναν να μορφωθούν,να εργαστούν και να πετύχουν σε μία ξένη χώρα,βιώνοντας καθημερινά κραξίματα και κατηγορίες.Θέλει μαγκιά.Και εμείς ξέρουμε να τη δείχνουμε με τον δικό μας μοναδικό τρόπο αλλού.
Όλοι ξέρουμε να μιλάμε για ισότητα και ανθρώπινα δικαιώματα,αλλά στη πράξη κάπου το χάνουμε.Ο άνθρωπος λειτουργεί με ό,τι του δώσεις.Αν του δώσεις καχυποψία,από φόβο θα αντιδρά.Αν του δώσεις ελευθερία,θα κάνει θαύματα.
Ο ρατσισμός,η ξενοφοβία,η προκατάληψη,το μίσος και όλες αυτές οι "αρετές" δεν σε κάνουν παραπάνω Έλληνα από μένα.Στα μάτια μου μόνο μικρό σε κάνουν,και επικύνδινο.Δεν φεύγεις εσύ καλύτερα,να πας αλλού;;Ε μα!










.

14 σχόλια:

D.Angel είπε...

Πόσο δίκιο έχεις!!!
Συγχαρητήρια για το ποστ αυτό!
Φιλιά πολλά dreameraki

ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ είπε...

Σε όλα όσα λες, έχεις απόλυτο δίκιο.
Όπως και να το κάνουμε, είμαστε σε μια χώρα ελευθερίας, για να μπορούν οι μετανάστες να κάνουν και διαδηλώσεις.
Το ίδιο πράγμα στο Βέλγιο αντιμετώπισε την έφιππη αστυνομία, που ορμούσε επάνω σε μαμάδες με καροτσάκια.
Και μερικά παραδείγματα Ελλήνων μεταναστών:
Γιάννης (σουβλάκι αλά Γκρέκ) στην Πλας Πιγκάλ στο Παρίσι.
"Θα σας κερνούσα σουβλάκι, αλλά δεν κάνουν για Έλληνες"
Κάθε χρόνο αγόραζε ένα διαμέρισμα στην Πατρίδα.
Αργύρης Παπαργύρης (εδώ ήταν μάγειρας. Στο Μόναχο τορναδόρος στην ΜΑΝ).
"Στην αρχή μέναμε σε κοινόβιο, αφού μας είχαν περάσει από Ιατρικές εξετάσεις".
Και επειδή αντί να φτιάξει 70 κορώνες (γρανάζια) στο 8ωρο, έφτιαχνε 120, μάθαινε γλώσσα και "προβιβάστηκε" σε διερμηνέα.
Αγόρασε κάμποσα ακίνητα στην Θεσσαλονίκη, ήρθε για μόνιμα και σε λίγο ξανάφυγε. Άνοιξε εστιατόριο και μικρό ξενοδοχείο σε βουνό κοντά στο Μόναχο.
Σίμος Ιωαννίδης (εδώ οδηγός στον Μπουτάρη, στο Αμβούργο εργάτης σε εργ.παγωτών)
Τα ίδια με τον Παπαργύρη. Σε μερικά χρόνια άνοιξε δικό του παγωτατζίδικο και μετά εργαστήριο.
Στην Πατρίδα άνοιξε φούρνο... μετά έχασα τα ίχνη.
Νίκος Σαμαρούδης (εδώ άνεργος εργολάβος, στη Ν.Υόρκη με τουριστική βίζα, με πρόσκληση από ξάδερφο).
Τον έπιασαν να κουρεύει γκαζόν στο Μαϊάμι, για 1 $ την ώρα και απελάθηκε δια παντός. Ο ξάδερφος πλήρωσε 2000$ πρόστιμο

Σου έφαγα τον χώρο για να καταλήξω ότι από το κείμενο σου και από αυτά τα copy-paste λείπει το πρώτο συνθετικό από την λέξη "λαθρο-μετανάστης".
Ναι, και όλοι αυτοί οι κακομοίρηδες, είναι αυτοί που τους εκμεταλλεύονται οι ξένοι και οι "δικοί" μας δουλέμποροι!

Και ένα τελευταίο:
Γιός Τάκη Μικρόπουλου, Νάουσα (όχι της Πάρου, αλλά αυτής που πάει ο νους σου):
Μπαμπά, πόσα δίνεις για να μαζέψω τα ροδάκινα;
Απ: 20000 (δραχμές) την ημέρα.
Έδινε σε Αλβανούς 10-12 χιλ. και με τα υπόλοιπα καφέδες κλπ.

Έχω κι άλλα, αν θέλεις.
Όπως επίσης, αν θέλεις, μπορείς να αφαιρέσεις το σχόλιο.

Και τέλος...... καλά κάνεις και "ερευνάς τας γραφάς" και όχι "πίστευε και μη ερεύνα"....

Καλό βράδυ και χωρίς προβληματισμούς.
Ότι μας "έχουν προδιαγράψει" θα γίνει (για την ακρίβεια "γίνεται")

Dreameraki είπε...

Δύσπιστε αφιέρωσες τόσο χρόνο για να τα γράψεις κι εγώ θα τα διαγράψω;;Πέραν του οτι συμφωνώ,αν και κάπου σε έχασα,κατάλαβα το point και είμαι μαζί σου.Εσύ το έχεις ψάξει περισσότερο,μιας κι έχεις περισσότερα στοιχεία.Αν και το είδα από άλλη σκοπιά,έχεις πολλά δίκια.Καλό βράδυ και ευχαριστώ για το σχόλιο!

ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ είπε...

Όλοι αυτοί που ανέφερα ήταν Οικονομικοί Μετανάστες, νόμιμοι, με χαρτιά, ένσημα για σύνταξη και δεν "έτρωγαν" τον μισθό τους στις πονηρές "μπαρμπουτιέρες".
Είχαν οικογένειες, όπως και πολλοί από τους αλλοδαπούς που έχουμε και στέλνουν και μέρος του μισθού τους, για να μπορούν να τις ζήσουν.
Οι "άλλοι" όμως, οι λαθραίοι;
Τι γίνεται με αυτούς;
Θα γίνουν "Έλληνες";
"Σκάλωσα" και στα εντυπωσιακά ποσοστά των Βαλτικών χωρών.
Έχε υπ'όψη ότι ήταν Σοβιετικές και υπήρχαν πολλοί Ρώσοι, που σήμερα είναι "από τρίτη χώρα".

Dreameraki είπε...

Επειδή το θέμα είναι τεράστιο και έχει πολλές σκοπιές (οικονομικο-κοινωνικο-θρησκευτικο-πολιτιστικές),αρκέστηκα στην ανθρώπινη πλευρά.Και στην άποψη απλά "η πατρίδα του ανθρώπου είναι αυτή που τον βοηθάει να αναπτυχθεί και να δημιουργήσει" (κάπου το διάβασα και μου άρεσε)Τώρα λαθραίοι,υπήρχαν και θα υπάρχουν.Ή μήπως εμείς μέσα στη χώρα μας δεν κινούμαστε κατά κάποιον τρόπο <>;;Μιλάω για αρμονική συνύπαρξη.

ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ είπε...

Δες τι βρήκα, πατώντας ΕΔΩ.
Φαίνεται ότι είμαστε πολλοί.
Διάβασε και τα σχόλια.

ΥΓ: Forum το καταντήσαμε το blog σου σήμερα!

Dreameraki είπε...

Δύσκολα σχολιάζεις εδώ..Καλό βράδυ!Σ'ευχαριστώ

melpo είπε...

Έχεις απόλυτο δίκιο.. Και μου αρέσει που μιλάς από την καρδιά σου... Και όχι βασιζόμενη σε οικονομικούς όρους και συνέπειες..
Το θέμα είμαστε εμείς και η αντιμετώπισή μας.. και κυρίως των νέων.. και τα αίτια που είμαστε τόσο ξενόφοβοι και καχύποπτοι... και ότι δεν κοιτάμε τους εαυτούς μας αλλα έχουμε σκοπό της ζωής μας να χαλάσουμε το μέλλον άλλων ανθρώπων... ΕΚΝΕΥΡΊΖΟΜΑΙ.... τα υπόλοιπα τα πες όλα εσύ... Φιλικά. Μέλπω...

Dreameraki είπε...

Μέλπω μου,όπως είπες κι εσύ,δυστυχώς για κάποιους αυτά δεν είναι αυτονόητα..Καλό βράδυ και σ΄ευχαριστώ για το πέρασμα.Δεν δαγκώνω γενικότερα,απλώς έτυχε σήμερα να μου προκάλεσε το όλο θέμα νευρικότητα (ειδικά αυτό στο facebook)Καλο βράδυ : )

BUTTERFLY είπε...

"Μαζί τους επίσης να φύγουνε και όσοι εκμεταλλεύονται τη συγκεκριμένη κατάσταση, για να βγάλουν μαύρο χρήμα (δικηγόροι, λογιστές, εφοριακοί, απλοί εργοδότες, ενοικιαστές, δουλέμποροι κ.ά).Οι τελευταίοι μάλιστα να φύγουν με κλοτσιές!!!"

Αυτο το κομματι το προσυπογραφω με 1000 υπογραφες! Γιατι δεν μπορεις ρε μαλακα (σορρυ) να παιζεις εσυ με τον ανθρωπινο πονο και την αναγκη του αλλου και να κονομας!!!
Αει σιχτιρ! Δεν ειναι στη ζωη ολα χρημα!!!! Υπαρχει και φιλοτιμο ρε! Υπαρχει και ανθρωπια!!!

Στα υπολοιπα κατα κυριο λογο συμφωνω, με μια διαφορα. Ναι, μεν υπαρχουν κακοι ανθρωποι παντου, αλλα καλως η κακως η βια ειναι και θεμα παιδειας, ειναι και θεμα θρησκειας. Οσο και αν δεν μας αρεσει να το παραδεχομαστε, η μεταναστευση εχει αυξησει τη βια και ειναι απολυτα λογικο, δεν εχει να κανει με ρατσισμο, ειναι απλα μαθηματικα: πεινα+φτωχια+εξαθλιωση+θυμος+ελλειψη παιδειας+μια βιαιη και ρατσιστικη θρησκεια = βια.

Το τελευταιο που λες "Όλοι ξέρουμε να μιλάμε για ισότητα και ανθρώπινα δικαιώματα,αλλά στη πράξη κάπου το χάνουμε.Ο άνθρωπος λειτουργεί με ό,τι του δώσεις.Αν του δώσεις καχυποψία,από φόβο θα αντιδρά.Αν του δώσεις ελευθερία,θα κάνει θαύματα.
Ο ρατσισμός,η ξενοφοβία,η προκατάληψη,το μίσος και όλες αυτές οι "αρετές" δεν σε κάνουν παραπάνω Έλληνα από μένα.Στα μάτια μου μόνο μικρό σε κάνουν,και επικύνδινο.Δεν φεύγεις εσύ καλύτερα,να πας αλλού;;Ε μα!" νομιζω με καλυπτει απολυτα!!!

Καλη σου μερα!

Foteini είπε...

Υπέροχο ποστ, είδα τη κίνηση 24 ώρες χωρίς εμάς στην τηλεόραση (που πρόβαλε επιτέλους και κάτι αξιόλογο) και με άγγιξε πολύ! Πολύ όμορφο και ευαισθητοποιημένο το blog σου!

Φιλικά
Φωτεινή

D.Angel είπε...

Dreameraki μου σου χω υλικό που τα λέει όλα!Απλά ανέβσέ το και μην κουράζεσαι με αναλύσεις!

http://www.youtube.com/watch?v=p9JsRYV_FlM

Φιλιά πολλά και καλό Σ/Κ

A.G.Selena είπε...

Πρώτα από όλα να σου πω ότι δε μισώ κανέναν.Κάνουμε συζήτηση και πρέπει να υπάρχει και αντίλογος.

Λοιπόν νομίζω ότι το πρόβλημα δεν είναι οι αλλοδαποί ως αλλοδαποί αλλά η ποιότητα και οι πράξεις τους.Και επειδή είδα πιο πάνω την αναφορά που έκανες για τους εμπόρους ναρκωτικών Έλληνες και μη,θα σου πω ότι ναι υπάρχουν Έλληνες έμποροι,βιαστές,κλέφτες (αν λάβουμε υπόψην μας και αυτούς τις Βουλής κλάφτα Χαράλαμπε),δολοφόνοι όμως στα 10.000.000 είναι τα 2.000.000 (πολλά λέω αλλά είπα να πω μεγάλο ποσό) σε αναλογία με τους αλλοδαπούς της Ελλάδας που είναι 1.000.000 (σχεδόν) και οι μισοί και παραπάνω ανοίκουν στις πιο πάνω κατηγορίες καταλαβαίνεις ότι υπάρχει θέμα.Εγώ προσωπικά έχω φίλους αλλοδαπούς.Τρέφω ιδιαίτερη συμπάθεια στους μαύρους (για τους οποίους ΠΟΤΕ δεν ακούστηκε τίποτα γιατί οι άνθρωποι εδώ δουλεύουν και σπουδάζουν.Δεν κλέβουν και δε ρημάζουν) και γενικά όταν δε με πειράζει κάποιος δεν τον πειράζω ΑΛΛΑ...Αυτό δε σημαίνει πως δε με εξοργίζει όταν μου λένε κατάμουτρα "σε λίγα χρόνια η Ελλάδα θα είναι δική μας" (η φράση είναι από πραγματική συζήτηση που έχω κάνει) και μπορεί να γελάς εσύ όμως εγώ μεγάλωσα σε συνοικία που μετατράπικε σε γκέτο και σήμερα όσοι έχουν μείνει εκεί δεν τολμούν να βγούν από το σπίτι τους το βράδυ.Δε νομίζω να θέλει κάποιος έτσι απλά γιατί του κάπνισε για διώξει τους αλλοδαπούς από την Ελλάδα.Επίσης ψάξε να βρείς αναφορές για ανάλογα εγκλήματα Ελλήνων στο εξωτερικό ή αλλοδαπών στις άλλες ευροπαϊκές χώρες.Ψάξε να βρείς τα ποσοστά αύξησης της εγκληματικότητας τα τελευταία χρόνια,τα ποσοστά αναλογίας ελλήνων/αλλοδαπών σε αυτά κτλ κτλ.

Ναι συμφωνώ μαζί σου ο ρατσισμός είναι πολύ άσχημο πράγμα αλλά από την άλλη όταν θέλεις να μιλήσεις με τιμές και με τεκμήρια πρέπει να παραθέσεις και τα καλά και τα κακά...

Αυτά είχα να πω...

Υ.Σ:Είναι λίγο περίεργη η αίσθηση του να γράφω σε ένα μπλογκ ακριβώς σαν το δικό μου. :)

Dreameraki είπε...

Selena αυτοί που θεωρούν ότι η Ελλάδα τους ανήκει και μιλούν με αυτό τον τρόπο θέλω να πιστεύω πως είναι μια ειδική κατηγορία και όχι ο κανόνας.Υπάρχουν πολλές συνοικίες σαν τη δική σου,έχω κι εγώ παραδείγματα,αλλά το πώς ξεκίνησε το γκέτο και το τι το προκάλεσε,είναι μεγάλο και άλλο θέμα.Στο ότι ο ρατσισμός είναι άσχημο πράγμα,δεν νομίζω πως χωράει το αλλά..
Σ'ευχαριστώ που πέρασες και άφησες σχόλιο και φυσικά πρέπει να υπάρχει και ο αντίλογος!
Και δεν ήξερα πως έχουμε το ίδιο φόντο,ίδια γούστα : )