myspace backgrounds
Myspace Backgrounds

Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2010

What you see is what you get



Το εν λόγω βίντεο ψηφίστηκε στο Διαδίκτιο ως το καλύτερο για το 2008 και το προέβαλε ο εθνικός οργανισμός ενάντια στη κακοποίηση παιδιών στην Αυστραλία.Σκοπός του είναι να προβληματίσει όλους τους ενήλικους και ειδικότερα τους γονείς σχετικά με το πώς θα πρέπει να συμπεριφέρονται στα παιδιά,αφού εκείνα υιοθετούν όλες τις συνήθειες -καλές ή κακές-των μεγάλων!
Η παιδοψυχολογία λέει πως <<Μέσα από τα έργα των γονέων χτίζονται οι αξίες των παιδιών>>Επομένως,μέσα στο παιδί <<μιλάνε>> περισσότερο οι κινήσεις,παρά τα λόγια των μεγάλων.
Μέχρι το παιδί να βγει στη κοινωνία,μέχρι δηλαδή να πάει στο νηπιαγωγείο,έχει ως βασικό πρότυπο τη συμπεριφορά των γονέων του!Ένα ισχυρό και καθοριστικό πρότυπο μίμησης.Πολύ ευγενικό παιδί,πολύ ευγενικοί γονείς!Στη συντριπτική πλειοψηφία,στη προσχολική ηλικία τα παιδιά συμπεριφέρονται ως καθρέφτης της οικογένειας.
Μεγαλώνοντας και πηγαίνοντας στο σχολείο,το παιδί συναντά κι άλλους παράγοντες που είναι ικανοί με τη σειρά τους να αποτελέσουν πρότυπα προς μίμηση.Όταν,για παράδειγμα,το παιδί πριν πάει σχολείο είχε ως εικόνα ανδρικού προτύπου τον πατέρα του που χτυπούσε τη μαμά του και αργότερα γνωρίσει έναν φιλικό και συζητήσιμο δάσκαλο,το παιδί τότε θα είναι σε θέση να ξεκαθαρίσει μέσα του και να διαμορφώσει σιγά σιγά το δικό του ανδρικό πρότυπο.
Μέσα από τη μαθησιακή συμπεριφορά του παιδιού,επίσης,φαίνεται και η γενικότερη οικογενειακή εικόνα του παιδιού.Είναι οι γονείς ρατσιστές;Δεν πλησιάζει το παιδί τους τον Αλβανό μαθητή.Απαιτούν οι γονείς υψηλούς βαθμούς;Το παιδί τους γίνεται ανταγωνιστικό με τάσεις ζήλιας απέναντι στη βαθμολογία των γύρων του!
Καλώς ή κακώς,τα παιδιά επηρρεάζονται κυρίως από τη συμπεριφορά των γονέων τους και λίγοτερο των υπολοίπων.Επομένως πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί για τα πρότυπα που ενδόμυχα δημιουργούμε.Η ευθύνη απέναντί τους είναι πολύ μεγάλη και τα λάθη τις περισσότερες φορές είναι μη αναστρέψιμα!!

3 σχόλια:

D.Angel είπε...

Φρίκη!
Δικαίως ψηφίστηκε ως το καλύτερο βίντεο το συγκεκριμένο αλλά μια φρίκη την έφαγα όταν το είδα!
Φιλιά πολλά και καλό σου βράδυ και πάλι Dreameraki μου

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΚΑΛΩΣ ΣΕ ΒΡΗΚΑ.ΔΙΚΑΙΩΣ ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ.ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ.ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΥΡΙΑΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.

Dreameraki είπε...

@Αγγελική μου την ίδια φρίκη έπαθα κι εγώ!Αλλά μας χρειάζεται καμιά φορά το ταρακούνημα!Καλό βράδυ καλή μου!
@Σκρουτζάκο,έτσι είναι όπως τα λες.Τεράστια η ευθύνη της οικογένειας!Αλλά η αποποίηση των ευθυνών,δυστυχώς,υπήρχε,υπάρχει και θα υπάρχει!Καλό βράδυ!